Wie voelt ze al kriebelen??? De lentekriebeltjes …

16/03/2023

Wij zijn wel helemaal klaar met die koude en kille winter.   We willen weer naar buiten toe.

De zon voelen! Jij ook?

Alvorens helemaal weg te dromen van een zwoele zomeravond, een ontbijtje op je terras, buiten chillen met een goed boek, …    zullen we eerst de handen uit de mouwen moeten steken.

Het is dan ook nu hét perfecte moment om je terras, balkon, patio weer tot leven te brengen en ervoor te zorgen dat deze er op zijn best uitziet.

 

First things first..

Zien je bestaande bloembakken of plantenbakken er een beetje moedeloos uit?  Zijn de sporen van de winter duidelijk zichtbaar?  Maak alvast een lekker sopje klaar en kom tot actie.

Door de koude, regen, sneeuw en vriestemperaturen kunnen zich schimmels en bacteriën vastzetten in die voor eerst prachtige potten.  Was ze daarom af met een sopje en ontsmettingsmiddel.

Na het reinigen van je bloempotten voorzie je steeds een mooie laag hydrokorrels in je bloembakken, deze zullen zorgen voor een goede water doorloop als je teveel water geeft.

Breng daarna nieuwe potgrond in de potten die boordevol voeding zit!  Bespaar zeker niet op potgrond.  Potgrond vormt de basis voor een goede groei en ontwikkeling van je planten. Het is dus van cruciaal belang dat je de juiste potgrond kiest.

 

Wat is een bloempot zonder een prachtige plant of wat kleur? 

De temperaturen kunnen nog spelen met het vriespunt, kies daarom nu voor voorjaarsbloeiers om je terras op te vrolijken zoals viooltjes, narcissen, hyacinten, …. Een ruime keuze hiervan vinden jullie in onze winkel.

 

Heeft u geen idee welke planten er nu het beste passen?

We helpen u graag verder bij het maken van de juiste keuze! Voor de aanplanting en aankleding van terrassen hebben wij een ruime keuze: van kleine tafelplantjes tot een mooie solitaire plant voor een bloembak. U kan bij ons terecht voor zowel de bloembakken als de planten. Wij planten alles netjes in bij u thuis zodat u enkel maar hoeft te genieten.

 

Verdient jullie terras of balkon deze zomer een make-over?

Om jouw terras klaar te maken voor de zomer zijn stoere potten, design bloembakken,  een leuke lounge of relaxzetel en vrolijke accessoires een must.

Zo maak je van je terras een echte relaxplek.

Wij zijn super trots op de volledige nieuwe collectie van Gommaire en Mobach.

De merken die wij voeren zijn zorgvuldig geselecteerd en hebben een aanbod van exclusieve, kwalitatieve en tijdloze producten.

Wij kiezen dan ook steevast voor merken waarvan we zeker zijn dat de artikelen een absolute zege zullen vormen voor uw terras, tuin, balkon of patio.

 

Voor vragen spring gerust binnen in onze winkel of neem hier contact.

 

Tot binnenkort.

 

 

16/03/2023 20:07

Bekijk alle blogberichten

Bezoek de
Sfeermakers

Voor de meest
Unieke en persoonlijke
ervaring

Contacteer ons

Kom langs in
Zonhoven