Isaac Monté

Isaac Monté

Isaac Monté afkomstig uit België maar een ontwerp studio in Nederland heeft een fascinatie voor ongewone materialen en een drang om deze materialen te manipuleren. In zijn studio onderzoekt hij hoe hij deze materialen naar zijn hand kan zetten.

Nu doet Monté, als hedendaags alchemist, onderzoek naar het groeien van stalagmieten, een van de grootste wonderen van de natuur. Tijdens zijn vele experimenten heeft hij ontdekt hoe het groeiproces werkt en hoe hij de vorm van de kristallen kan beïnvloeden. Ook doet hij onderzoek naar verftechnieken, pigmenten en kleurstoffen om de kleur van de kristallen te veranderen. Hieruit is een serie kleine interieurobjecten ontstaan. Elk object is uniek en kan gezien worden als een samenwerking tussen de ontwerper en de natuur. Maar Monté reikt verder.

De serie ‘Crystal’ is het resultaat van dit onderzoek naar stalagmieten. Elk object is uniek in vorm, kleur en textuur, door de organische ontwikkeling van het object. De objecten zijn het resultaat van de natuurlijke kristallisatie van mineralen en de invloed van de ontwerper op het vormingsproces. Dit proces kan tot enkele weken duren om de perfecte vorm, interessante kleurencombinaties en afmetingen van kristallen te verkrijgen.

Bezoek de
Sfeermakers

Voor de meest
Unieke en persoonlijke
ervaring

Contacteer ons

Kom langs in
Zonhoven