Henry Dean

Henry Dean

Het bedrijf Henry Dean werd opgericht in 1972 en is nu een familiebedrijf van de tweede generatie. Henry Dean is gespecialiseerd in een reeks exclusieve decoratieve glasobjecten. De op kunst en natuur geïnspireerde ontwerpen worden allemaal in eigen huis gemaakt met de nadruk op kleur en vakmanschap.

De producten van Henry Dean kenmerken zich door tijdloze ontwerpen, gemaakt door ambachtslieden op kleine schaal. In de collectie vindt u een breed scala aan objecten zoals glazen vazen, schalen, borden, kandelaars en krukken van glas en fluweel. Recycling van glas staat al sinds de start van het bedrijf centraal en nu, ruim 50 jaar later, bestaat een groot deel van de collectie uit gerecycled glas.

Elk object is handgemaakt, mondgeblazen en uniek. Het gebruik van een houten mal bijvoorbeeld is een zeer primitieve techniek die wordt uitgevoerd door de bekwame handen van echte vakmensen. Elke keer dat deze mal wordt gebruikt, brandt hij een klein beetje uit, wat elk object een exclusief karakter geeft.

Henry Dean staat voor uniek glaswerk zonder massaproductie.

Bezoek de
Sfeermakers

Voor de meest
Unieke en persoonlijke
ervaring

Contacteer ons

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Kom langs in
Zonhoven