Bjorn Wiinblad

Bjorn Wiinblad

Bjørn Wiinblad werd geboren in Kopenhagen in 1918. Al op zeer jonge leeftijd begon hij tekenen te vertonen van zijn talent voor tekenen en het creëren van fantasierijke werelden. Op 17-jarige leeftijd begon hij een stage als typograaf, maar realiseerde zich al snel dat zijn hart erop was gericht het pad van een kunstenaar te volgen.

Hoewel Bjørn Wiinblad in Kopenhagen geboren en getogen was en in Kopenhagen had getraind, was zijn stijl allesbehalve Deens, en terwijl functionalisme de boventoon voerde in Denemarken, ging Bjørn Wiinblad de andere kant op, met een stijl die gedomineerd wordt door golvende lijnen, felle kleuren en romantische werelden.

Al snel ontwikkelde hij zijn kunst van ‘gewoon’ tekenen naar keramiek. Er wordt gezegd dat zijn werk ter illustratie van de ‘1001 Nachten’ hem inspireerde om een ​​verscheidenheid aan keramische objecten te tekenen, zoals vazen ​​en potten versierd met thema’s uit de sprookjes.

Wiinblad leerde zichzelf een verscheidenheid aan keramische technieken, en van daaruit breidde hij zijn krachtige talent voor creatie en plezier in kunst uit tot ‘alle platforms’: wandtapijten, complete inrichtingsontwerpen voor hotels, enz. – om nog maar te zwijgen van grilltafels, bestek, porselein en bijpassend glaswerk, stoffen, posters en meer.

Wiinblad sprong niet willekeurig van het ene object naar het andere. Het was meer een doorlopend proces, waarbij het ene object naar het andere wees en waar Wiinblads nieuwsgierigheid de stroom versterkte.

Bezoek de
Sfeermakers

Voor de meest
Unieke en persoonlijke
ervaring

Contacteer ons

Kom langs in
Zonhoven